pijl

DTC Rugexpertise

 1. Je bent nu hier:
 2. Home
 3. /
 4. Rug expertise

Rug expertise

Na het stellen van uw diagnose starten we met uw behandeling. Deze is geheel afgestemd op uw specifieke situatie.

Binnen DTC maken we gebruik van verschillende therapie vormen, die alle behoren tot het domein van de fysiotherapie. Fysiotherapie, manuele therapie, McKenzie therapie. Welke therapie u krijgt, hangt af van een aantal zaken. De klacht, onze werkdiagnose, wat in uw geval de belemmerende factoren voor herstel zijn en de consultvraag van de huisarts in het geval u verwezen bent. Gaat u bijvoorbeeld door uw enkel, of heeft u een spier verrekt, dan zult u in de regel behandeld worden door een van onze fysiotherapeuten. Heeft u een uitstralingsklacht die niet goed is thuis te brengen, langdurige rugklachten of een aangetoonde hernia, dan zult u in de regel behandeld worden door een van onze manueel therapeuten die tevens McKenzie therapie therapeut zijn. Tot slot speelt preventie een belangrijke rol. Vaak zien we dat rugklachten terugkeren. Kennis over de mogelijke redenen voor ontstaan van uw klachten is belangrijk om klachten in de toekomst te voorkomen. Wij proberen u inzicht te geven in de vroege signalen van rugklachten en bieden u desgewenst preventieve oefeningen aan.

DTC biedt verschillende therapievormen.
Een persoonlijke behandeling gericht op u en uw klacht.
Preventie speelt een belangrijke rol.

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een behandeling voor klachten aan uw spieren, banden, gewrichten en zenuwen oftewel uw bewegingsapparaat.

Lees verder wat fysiotherapie voor u kan doen

Wat is manuele therapie?

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie vier jaar een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd.

Lees verder wat manuele therapie voor u kan doen

Wat is dry needling?

Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen.

Lees verder wat dry needling voor u kan betekenen

Binnen DTC maken we gebruik van verschillende therapie vormen, die alle behoren tot het domein van de fysiotherapie. Fysiotherapie, manuele therapie, McKenzie therapie. Welke therapie u krijgt, hangt af van een aantal zaken. De klacht, onze werkdiagnose, wat in uw geval de belemmerende factoren voor herstel zijn en de consultvraag van de huisarts in het geval u verwezen bent.

Gaat u bijvoorbeeld door uw enkel, of heeft u een spier verrekt, dan zult u in de regel behandeld worden door een van onze fysiotherapeuten. Heeft u een uitstralingsklacht die niet goed is thuis te brengen, langdurige rugklachten of een aangetoonde hernia, dan zult u in de regel behandeld worden door een van onze manueel therapeuten die tevens McKenzie therapie therapeut zijn.

Tot slot speelt preventie een belangrijke rol. Vaak zien we dat rugklachten terugkeren. Kennis over de mogelijke redenen voor ontstaan van uw klachten is belangrijk om klachten in de toekomst te voorkomen.

Wij proberen u inzicht te geven in de vroege signalen van rugklachten en bieden u desgewenst preventieve oefeningen aan.

 • DTC biedt verschillende therapievormen.
 • Een persoonlijke behandeling gericht op u en uw klacht.
 • Preventie speelt een belangrijke rol.

 

 

 

DTC Rug expertise staat voor:

 • Gezien door ervaren behandelaars.
 • Second opinion zonder verwijzing.
 • Gedegen mechanisch onderzoek
 • Goed netwerk voor doorverwijzing en advies
 • Vergoed vanuit uw aanvullende verzekering voor fysiotherapie